تبلیغات
پرورش قارچ به روش ساده - چگونه قارچ دکمه ای پرورش دهیم !!!

پرورش قارچ به روش ساده

به وبلاگ پرورش قارچ الماس خوش آمدید

                                                              








کشت قارچ دکمه راه ها و روش های مختلفی دارد  اما ما در اینجا میخواهیم یه روش ساده و بصورت خلاصه ولی کارآمد خدمتتان ارایه دهیم. ابتدا با یک مقدمه شروع میکنم تا برای کسانی که میخواهند تازه شروع کنند مفید باشد.
پرورش قارچ به شکل های مختلف میتواند صورت گیرد بستگی به نیاز و امکانات شخص دارد یک نفر میخواهد با بودجه کم شروع به کار کند میتواند در منزل یا با یک سالن کوچک مشغول بکار شود، راحت این امر امکان پذیر است. یه سری اصطلاحات در این زمینه هست که باید با آن آشنا شوید مثل بستر که سطح رویی کمپوست است یا فلش که به زمان بار دهی تا اتمام آن میگویند.

شروع کار:
جنس دیوار و هوادهی سالن خیلی مهم، جنس دیوار ترجیحا سیمانی اگر از ماده دیگر بود باید با نایلون دیوارها پوشانده شود. هوادهی سالن میتواند در باردهی خیلی تاثیر گذار باشد باید از یک سمت اکسیژن وارد و از سمت دیگر خارج شود (اصطلاحا به آن اگزوز خروجی میگویند)
برای کسی که میخواهد به مقدار زیاد شروع کند بهتر است یک سالن آماده تهیه کند چون تجهیز کردن یک سالن مراحل سخت و پیچیده ای دارد. (ما در اینجا درباره تجهیز کردن توضیحی نمیدهیم)
کمپوست از کاه و کلش و بذر و کود مرغی درست شده که توسط کارخانه های مختلف مثل 1-صدف 2-ملارد 3-جوانه و... ساخته و پاستوریزه میشود و ابعاد بلوک های آن 40*60 و وزن آن 17-20 کیلو گرم میباشد که معمولا این کارخانه ها زیر 5 تن سفارش قبول نمیکنند برای تهیه زیر 5 تن باید با یک سالن هماهنگ کرد.
خاک پوششی از خاک های جنگلی تهیه میشود که توسط کارخانه ها ضد عفونی و پاستوریزه میشود و وزن آن 20 کیلو گرم میباشد.
3. تنظیم دما :
همان روزی که قرار است کمپوست شما به دستتان برسد باید دمای سالن را روی دما 25 درجه برسانید. وقتی کمپوست وارد سالن شد باید دمای آن را بین 26-28 درجه سانتیگراد به مدت 15 روز نگه دارید. در 15 روز اول باید دقت کنید که دما از این مقدار پایین یا بالاتر نرود بخاطر اینکه به کمپوست و بذر آسیب میزند. از روز اول تا قبل از شوکدهی نباید اکسیژن و هوای تازه وارد سالن شود باید هوا کهنه باشد و co2 بالا باشد.
بعد از 15 روز نایلون های رویی کمپوست را باز میکنید طوری که به اندازه 1 سانت از دور تا دور نایلون باقی بماند بعد کاه و کلش را چنگ میزنید و جاهایی که خالی از  کاه و کلش میباشد را پر میکنید و با تخته بصورت کاملا آرام میکوبید تا به بذر ها آسیبی نرسد بعد اینکه همه ی ناهمواری ها هموار و یک دست شد نوبت به خاکدهی میرسد البته این را  هم خدمتتان عرض کنم که بعضی ها همان روز اولی که کمپوست میاید تخته کوبی را انجام میدهند ولی مشکل این روش جمع شدن آب روی بستر است که اصلا روش مناسبی نمیباشد. آب و سم ها را به مقدار لازم به خاک اضافه نموده و بعد از مخلوط کردن آن را به روی کمپوست انتقال میدهیم و بصورت گوله های ریز روی آن بخش میکنیم جوری نباشه روی آن ماله بکشیم چون باید هوا به لابلای آن نفوذ کرد و اجازه دهد ریسه ها راحت حرکت کنند و بعدروی آن سفره یکبار مصرف میکشیم و به مدت 7-8 روز باید در این حالت با همان دمای 26-28 باقی بنماند.
بعد از 7-8 روز سفره ها را جمع میکنیم و مشاهده میکنیم که در خاک ریسه هایی بصورت نامرتب پدید آمده اند برای آن که مرتب شوند باید خاک را چنگ زده و آن را زیر و رو کرده و خاک را پخش کرد فقط باید حواسمان باشد که انقد عمقی نباشد که به کاه و کلش برسد بعد از اینکه اینکارو انجام دادیم دوباره سفره ها را روی آن کشید و دما را به مدت 5-6 روز روی 26-28 درجه نگه میداریم.
بعد از 5-6 روز ریسه ها و مسیلیوم ها در خاک زیاد شده و پین تشکیل میشود سفره ها را از روی بستر برداشته و اگزور خروجی را باز کرده و هوای تازه را وارد سالن میکنیم و دما را طی 3-4 روز  از 26-28 درجه به 18-20 درجه میرسانیم تا ریسه ها از حالت رویشی به حالت زاییشی دربیایند. دما را تا آخر روی این دما نگه میداریم. 10 روز بعد اتمام شوک دهی پین ها رشد رده و به حالت نخودی میشوند به پیش فلش آغاز میشود.

این تمام مراحل کشت قارچ میباشد که مطالب مهم آن گفته شد تا بتوانید برای خود یک جمع بندی کلی داشته باشید. از زمان ورود کمپوست تا زمان پیش فلش حدودا 37 روز، هر فلش حدود 10 روز و کل دوره از ابتدا که کمپوست وارد و تا انتها که سالن  تخلیه میشود 60-62 روز طول میکشد.
وسایل مورد نیاز در سالن :
1. دما سنج 2. هیتر 3. کولر 4. رطوبت ساز 5. تایمر 6. سنسور  7. فرقون 8. ماله 9. سم برای ضد عفونی
توجه  : استفاده از مطالب در سایت و یا وبلاگ با ذکر نوسیده و وبلاگ مانعی ندارد.

نظرات() 
http://giuseppinalosch.jimdo.com
سه شنبه 24 مرداد 1396 10:40 ق.ظ
This design is spectacular! You most certainly know how to keep a reader
entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved
to start my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job.
I really enjoyed what you had to say, and more than that,
how you presented it. Too cool!
نظری
شنبه 26 دی 1394 06:31 ب.ظ
خیلی عالی هست
پاسخ مهرداد توکلّی : خوشحالیم که مطالب مفید واقع شد
دوشنبه 21 دی 1394 01:26 ب.ظ
توضیحات خوبی بود مخصوصا برای منی که تازه میخوام شروع کنم
پاسخ مهرداد توکلّی : ممنون دوست عزیز بابت ارسال نظرتون
یکشنبه 22 آذر 1394 01:03 ب.ظ
سلام دوست عزیز ممنون بخاطر نطالب وب لاگ ولی چرا راجع به رطوبت و آبدهی تو نراحل تولید چیزی ننوشتید؟
پاسخ مهرداد توکلّی : سلام خدمت دوست عزیز، مطالبت بصورت خلاصه گفته شده تا دوستانی که میخواهند شروع بکار کنند با مراحل آشنا شوند در پست های بعدی حتما بصورت تخصصی تر مورد بررسی قرار میگیرد.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.